Wat zeggen clienten?

Image
Rouwbegeleiding en wandelcoaching

In 2021 werd mijn leven op zijn kop gezet. Ik heb in 7 maanden tijd mijn vader, broer en zwager verloren. De stress en spanning werden mij teveel, ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. De huisarts adviseerde mij rouwbegeleiding, en via vrienden kwam ik bij Mijn Handreiking terecht. ……….


Massage

Al een paar keer heb ik voor mijn verjaardag een massagecadeaubon van Mijn Handreiking gekregen en daar ben ik heel blij mee! Het is een feest om naar Saaksum te gaan en daar Marjanne te ontmoeten. Heerlijke thee en een fijn inleidend gesprek. En daarna …… de ultieme behandeling …… de massage! Marjanne is een prachtmens en een fantastische masseuse!!! Ze hoort je en laat je voelen! Van “boven tot onder”en van “voor naar achter”; het hele lichaam komt aan bod, en het resultaat is: je hebt alles losgelaten en alles is ontspannen. Herboren vervolg je daarna je weg. Een hele fijne beleving, een aanrader!

Anneke R.


Image
Rouwbegeleiding

Een half jaar na de dood van mijn man Louis kreeg ik een kaartje van een oud-collega, die schreef dat zij zoveel had gehad aan de gesprekken met rouwbegeleider Marjanne. Zij voegde daarbij het visitekaartje van Mijn Handreiking. Nou, dacht ik, wat attent, maar dat heb ik niet nodig; zo erg is het bij mij niet, ik kan het zelf wel. Bovendien heb ik toch goede vrienden om mee te praten? Ik bewaarde het kaartje wel, voor het geval dat. Toen ik twee jaar na het overlijden van Louis …….


Coaching

Mijn relatie verliep niet naar wens en ik twijfelde of ik deze voort wilde zetten. Ik zocht ondersteuning om de juiste keuzes te maken. Marjanne heeft me in laten zien dat door in verbinding met jezelf te zijn, je ruimte kunt geven en nemen, kunt accepteren en grenzen mag stellen. Dit heeft me geholpen de relatie weer op de rails te krijgen. Ik weet niet of wij nog bij elkaar zouden zijn als ik niet bij Marjanne was terechtgekomen.

Vrouw, 53 jaar


Image
Rouwbegeleiding

Een plek om te rouwen
Ik kwam bij Marjanne voor massage, maar het werden gesprekken. Toen mijn grote liefde overleed voelde ik me niet meer thuis in de wereld om me heen. Alles was anders, en ik had gevoelens die ik nog nooit eerder had gekend. Ik weet nog dat ik Marjanne vroeg hoe lang ……..


Massage

Een massage bij Marjanne ervaar ik als weldadig. Ze is van begin tot eind heel zorgvuldig en respectvol, ze neemt echt de tijd voor je. Haar massages zijn rustgevend en ontspannen, met veel aandacht.
Het kopje thee, de mooie massagetafel, een zacht rustgevend muziekje op de achtergrond; dat helpt allemaal. Marjanne werkt veel met verwarmde doeken, dat is ook zo lekker.
En, niet onbelangrijk, ze heeft goede massagehanden!
Een massage van haar is een groot cadeau voor mezelf.

Else Peters


Image
Rouwbegeleiding

Na een verlies op relatief jonge leeftijd (ik was 21 toen mijn moeder overleed) kan het fijn zijn om geholpen te worden, ook al lijkt het eng om hulp te vragen.
Marjanne heeft mij snel doen realiseren dat hulp vragen juist iets krachtigs kan zijn.
Marjanne luistert en vraagt door. Op deze manier laat ze je nadenken en voelen. Niet alleen tijdens de gesprekken, maar ook met ‘opdrachten' die ze je meegeeft voor thuis. Ik heb zodoende veel mogen leren over mijzelf en een ontwikkeling mogen doormaken waar ik de rest van mijn leven veel aan heb.

Marlies, 24 jaar


Massage

Mijn ervaring is dat Marjanne je op je gemak stelt, en het is makkelijk praten met haar.
Ik kwam bij haar voor ontspanningsmassage in een rouwperiode. Het voelde elke keer fijn en met heel veel aandacht en afgestemd op mijn gevoel of behoefte. Marjanne luistert goed!
De massage had elke keer een ander effect op mij, maar was altijd ontspannend en aangevuld met een goede tip of bewustwording van het een of ander. Kortom voor mij voor herhaling vatbaar en aan te raden! Oh ja: ze heeft ook nog veel humor en goede massagemuziek.

Suzanne


Image
Rouwbegeleiding

Mijn Handreiking ... een passender naam had Marjanne niet kunnen bedenken.
Marjanne is inlevend, duidelijk en positief. Ze luistert goed, en door het stellen van vragen vormt ze zich een beeld van de situatie en van mij als mens. Ze biedt praktische handvatten aan, die echt passen bij mij en mijn rouwproces. Ze levert maatwerk, soms heel verrassend. Ze legt niets dwingend op. Ze motiveert, stimuleert en steunt mij.
Kortom: Marjanne reikt aan en doet haar uiterste best om zichzelf zo snel mogelijk “overbodig” te maken. Het gezamenlijke doel is namelijk dat ik het leven weer op eigen kracht aankan.

Tiny Narain – Berends


Image
Massage

De massages van Marjanne vind ik fantastisch!
Marjanne masseert met handen waarin al haar aandacht zit.
Mede door de prettige omgeving met rustige muziek ervaar ik de massages als zeer weldadig.
Ik word er erg rustig van en het werkt helend voor mij.
Deze massages dragen voor een belangrijk deel bij aan "zorgen voor mijzelf".
Voor het hele jaar heb ik afspraken ingepland bij Marjanne en daar wordt niet zomaar aan getornd.

Dank je wel Marjanne, dat je op mijn pad bent gekomen.

Ricky


Rouwbegeleiding

Mijn partner kreeg de diagnose longkanker en ze was ervan overtuigd dat ze beter zou worden; zij zou de medische wereld versteld doen staan. Het ziek-zijn en de naderende dood heeft ze die hele periode niet kunnen accepteren, en helaas moest ze 14 maanden later de strijd opgeven. Ze heeft haar eind op haar eigen krachtige manier gedragen. Een gesprek daarover was al die tijd ook niet mogelijk. Gelukkig had ik in die fase wel mensen om me heen om mijn verhaal te doen en verdriet te delen. Na het overlijden van mijn partner zat ik met ………


Image
Wandelcoaching

Ik vond het heel jammer dat de afspraken met Marjanne niet door konden gaan vanwege corona. Juist in deze onzekere tijd is het gemis en verdriet rond het overlijden van mijn man nog erger aanwezig, en had ik echt behoefte om erover te praten met Marjanne. Zij heeft nu de oplossing bedacht om samen te gaan wandelen op 1,5 meter afstand. Dat was erg fijn, want zo kon ik toch praten en de steun en tips ontvangen die ik zo hard nodig heb.

Ik raad het iedereen aan om hier gebruik van te maken. Het rouwproces gaat door, dat stopt niet even voor corona. Sterker nog: de rouw komt juist extra hard aan in deze coronatijd.

C. B.


Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw was ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Via de palliatieve thuiszorg kwamen wij in contact met Marjanne. Zij kwam bij ons thuis voor gesprekken met mijn vrouw, en om haar massages te geven. Op die momenten ging ik altijd wandelen en kon ik zelf ook opladen. Thuis gekomen zag ik de ontspanning en rust die over mijn vrouw gekomen was. Dat bracht mijzelf ook rust en hielp me ook de sterfelijkheid te aanvaarden ………


Telefonische coaching

Vanwege de corona-maatregelen kon mijn geplande afspraak bij Marjanne niet doorgaan. Als alternatief bood ze me aan om via beeldbellen met elkaar te communiceren. In het kader van "beter iets dan niets" heb ik dat aanbod met beide handen aangegrepen. De interactie met Marjanne via beeldbellen verliep goed. Het is wel anders dan ik gewend ben, maar ik vind het een prima alternatief tijdens deze periode. Ik was bang om een terugval te krijgen in mijn rouwproces vanwege de corona-maatregelen ………


Massage

Ik ontving het optimale verjaardagscadeau: een complete massage voor het hele lichaam. Wat een pure ontspanning, bereikt door de deskundige handen van Marjanne, maar ook zeker door haar persoonlijkheid.
Marjanne kende ik niet, maar vanaf het eerste moment was het alsof ik een vriendin ontmoette, zo thuis voelde ik me bij haar. Ik raad haar aan, voor jezelf maar ook voor je vrienden...het perfecte cadeau!

Sue Molloy


Image
Rouwbegeleiding

Na het overlijden van mijn man ben ik via via in contact gekomen met Marjanne. Van mijn kant voelde ik meteen de klik die zo belangrijk is als je in een rouwproces zit. Daardoor durfde ik mijn verdriet en gevoelens - zonder voorbehoud - te uiten.
Vanwege mijn verdriet was alles chaos. Marjanne heeft tijdens de gesprekken hier richting aan kunnen geven. Ik kon haar desnoods bellen als luisterend oor, voor tussentijdse steun en begrip, maar ook samenvattend en relativerend, zodat ik weer positief vooruit kon.
Marjanne is een lieve vrouw met het hart op de goeie plek; ze bezit een enorme empathie en gevoel voor stemming en sfeer. Ze is nuchter, maar heeft ook zeker humor. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Dankjewel lieve Marjanne.

Anneke van Strien


Massage

Liefdevolle aandacht
Diepe ontspanning
Veiligheid
Echt gezien worden
Ruimte voor kwetsbaarheid
Diep geraakt worden
Ontdekkingsreis
Innerlijk groeien
Verrijkt ontwaken

Van harte aanbevolen!

Karel, 61 jaar


Image
Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw, met wie ik bijna 55 jaar samen was, kreeg te horen dat ze kanker had. Na enkele onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat geen verdere behandeling mogelijk was en ging ze naar huis om te sterven. In deze periode van afscheid nemen kwamen we in contact met Marjanne. Al bij het kennismakingsgesprek besloten mijn vrouw en ik met haar door te gaan. Haar opvatting over hoe ze ons zou kunnen bijstaan en haar sympathieke en vertrouwenwekkende persoonlijkheid gaven daarbij de doorslag. Marjanne is een aantal keren ………


Massage

Als je moe of gespannen bent of je wilt jezelf (of een ander) eens verwennen, dan is een massage van Marjanne een uitkomst. Bij binnenkomst krijg je een warm kopje thee, een rustgevend muziekje op de achtergrond. Dan begint een uitgebreide lichaamsmassage met een door jezelf uitgekozen massageolie. Marjanne werkt zeer aandachtig en gevoelsmatig. Na de massage voel je je heerlijk loom en ontspannen. Ik kan het een ieder aanraden!

Wilma


“Zoveel staat stil – alles gaat door”

Image

Wat zeggen clienten?

Image
Rouwbegeleiding en wandelcoaching

In 2021 werd mijn leven op zijn kop gezet. Ik heb in 7 maanden tijd mijn vader, broer en zwager verloren. De stress en spanning werden mij teveel, ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. De huisarts adviseerde mij rouwbegeleiding, en via vrienden kwam ik bij Mijn Handreiking terecht. ……….

Image
Massage

Al een paar keer heb ik voor mijn verjaardag een massagecadeaubon van Mijn Handreiking gekregen en daar ben ik heel blij mee! Het is een feest om naar Saaksum te gaan en daar Marjanne te ontmoeten. Heerlijke thee en een fijn inleidend gesprek. En daarna …… de ultieme behandeling …… de massage! Marjanne is een prachtmens en een fantastische masseuse!!! Ze hoort je en laat je voelen! Van “boven tot onder”en van “voor naar achter”; het hele lichaam komt aan bod, en het resultaat is: je hebt alles losgelaten en alles is ontspannen. Herboren vervolg je daarna je weg. Een hele fijne beleving, een aanrader!

Anneke R.

Rouwbegeleiding

Een half jaar na de dood van mijn man Louis kreeg ik een kaartje van een oud-collega, die schreef dat zij zoveel had gehad aan de gesprekken met rouwbegeleider Marjanne. Zij voegde daarbij het visitekaartje van Mijn Handreiking. Nou, dacht ik, wat attent, maar dat heb ik niet nodig; zo erg is het bij mij niet, ik kan het zelf wel. Bovendien heb ik toch goede vrienden om mee te praten? Ik bewaarde het kaartje wel, voor het geval dat. Toen ik twee jaar na het overlijden van Louis …….

Stacks Image 990
Coaching

Mijn relatie verliep niet naar wens en ik twijfelde of ik deze voort wilde zetten. Ik zocht ondersteuning om de juiste keuzes te maken. Marjanne heeft me in laten zien dat door in verbinding met jezelf te zijn, je ruimte kunt geven en nemen, kunt accepteren en grenzen mag stellen. Dit heeft me geholpen de relatie weer op de rails te krijgen.
Ik weet niet of wij nog bij elkaar zouden zijn als ik niet bij Marjanne was terechtgekomen.

Vrouw, 53 jaar

Rouwbegeleiding

Een plek om te rouwen
Ik kwam bij Marjanne voor massage, maar het werden gesprekken.
Toen mijn grote liefde overleed voelde ik me niet meer thuis in de wereld om me heen. Alles was anders, en ik had gevoelens die ik nog nooit eerder had gekend. Ik weet nog dat ik Marjanne vroeg hoe lang ……..

Image
Massage

Een massage bij Marjanne ervaar ik als weldadig. Ze is van begin tot eind heel zorgvuldig en respectvol, ze neemt echt de tijd voor je. Haar massages zijn rustgevend en ontspannen, met veel aandacht. Het kopje thee, de mooie massagetafel, een zacht rustgevend muziekje op de achtergrond; dat helpt allemaal. Marjanne werkt veel met verwarmde doeken, dat is ook zo lekker. En, niet onbelangrijk, ze heeft goede massagehanden! Een massage van haar is een groot cadeau voor mezelf.

Else Peters

Rouwbegeleiding

Na een verlies op relatief jonge leeftijd (ik was 21 toen mijn moeder overleed) kan het fijn zijn om geholpen te worden, ook al lijkt het eng om hulp te vragen.
Marjanne heeft mij snel doen realiseren dat hulp vragen juist iets krachtigs kan zijn.
Marjanne luistert en vraagt door. Op deze manier laat ze je nadenken en voelen. Niet alleen tijdens de gesprekken, maar ook met ‘opdrachten' die ze je meegeeft voor thuis. Ik heb zodoende veel mogen leren over mijzelf en een ontwikkeling mogen doormaken waar ik de rest van mijn leven veel aan heb.

Marlies, 24 jaar

Massage

Mijn ervaring is dat Marjanne je op je gemak stelt, en het is makkelijk praten met haar. Ik kwam bij haar voor ontspanningsmassage in een rouwperiode. Het voelde elke keer fijn en met heel veel aandacht en afgestemd op mijn gevoel of behoefte. Marjanne luistert goed! De massage had elke keer een ander effect op mij, maar was altijd ontspannend en aangevuld met een goede tip of bewustwording van het een of ander. Kortom voor mij voor herhaling vatbaar en aan te raden! Oh ja: ze heeft ook nog veel humor en goede massagemuziek.

Suzanne

Rouwbegeleiding

Mijn Handreiking ... een passender naam had Marjanne niet kunnen bedenken. Marjanne is inlevend, duidelijk en positief. Ze luistert goed, en door het stellen van vragen vormt ze zich een beeld van de situatie en van mij als mens. Ze biedt praktische handvatten aan, die echt passen bij mij en mijn rouwproces. Ze levert maatwerk, soms heel verrassend. Ze legt niets dwingend op. Ze motiveert, stimuleert en steunt mij. Kortom: Marjanne reikt aan en doet haar uiterste best om zichzelf zo snel mogelijk “overbodig” te maken. Het gezamenlijke doel is namelijk dat ik het leven weer op eigen kracht aankan.

Tiny Narain – Berends

Image
Massage

De massages van Marjanne vind ik fantastisch! Marjanne masseert met handen waarin al haar aandacht zit. Mede door de prettige omgeving met rustige muziek ervaar ik de massages als zeer weldadig. Ik word er erg rustig van en het werkt helend voor mij. Deze massages dragen voor een belangrijk deel bij aan "zorgen voor mijzelf". Voor het hele jaar heb ik afspraken ingepland bij Marjanne en daar wordt niet zomaar aan getornd.

Dank je wel Marjanne, dat je op mijn pad bent gekomen.

Ricky

Rouwbegeleiding

Mijn partner kreeg de diagnose longkanker en ze was ervan overtuigd dat ze beter zou worden; zij zou de medische wereld versteld doen staan. Het ziek-zijn en de naderende dood heeft ze die hele periode niet kunnen accepteren, en helaas moest ze 14 maanden later de strijd opgeven. Ze heeft haar eind op haar eigen krachtige manier gedragen. Een gesprek daarover was al die tijd ook niet mogelijk. Gelukkig had ik in die fase wel mensen om me heen om mijn verhaal te doen en verdriet te delen. Na het overlijden van mijn partner zat ik met ………

Image
Wandelcoaching

Ik vond het heel jammer dat de afspraken met Marjanne niet door konden gaan vanwege corona. Juist in deze onzekere tijd is het gemis en verdriet rond het overlijden van mijn man nog erger aanwezig, en had ik echt behoefte om erover te praten met Marjanne. Zij heeft nu de oplossing bedacht om samen te gaan wandelen op 1,5 meter afstand. Dat was erg fijn, want zo kon ik toch praten en de steun en tips ontvangen die ik zo hard nodig heb.

Ik raad het iedereen aan om hier gebruik van te maken. Het rouwproces gaat door, dat stopt niet even voor corona. Sterker nog: de rouw komt juist extra hard aan in deze coronatijd.

C. B.

Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw was ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Via de palliatieve thuiszorg kwamen wij in contact met Marjanne. Zij kwam bij ons thuis voor gesprekken met mijn vrouw, en om haar massages te geven. Op die momenten ging ik altijd wandelen en kon ik zelf ook opladen. Thuis gekomen zag ik de ontspanning en rust die over mijn vrouw gekomen was. Dat bracht mijzelf ook rust en hielp me ook de sterfelijkheid te aanvaarden ………

Telefonische coaching

Vanwege de corona-maatregelen kon mijn geplande afspraak bij Marjanne niet doorgaan. Als alternatief bood ze me aan om via beeldbellen met elkaar te communiceren. In het kader van "beter iets dan niets" heb ik dat aanbod met beide handen aangegrepen. De interactie met Marjanne via beeldbellen verliep goed. Het is wel anders dan ik gewend ben, maar ik vind het een prima alternatief tijdens deze periode. Ik was bang om een terugval te krijgen in mijn rouwproces vanwege de corona-maatregelen ………

Massage

Liefdevolle aandacht
Diepe ontspanning
Veiligheid
Echt gezien worden
Ruimte voor kwetsbaarheid
Diep geraakt worden
Ontdekkingsreis
Innerlijk groeien
Verrijkt ontwaken

Van harte aanbevolen!

Karel, 61 jaar

Image
Rouwbegeleiding

Na het overlijden van mijn man ben ik via via in contact gekomen met Marjanne. Van mijn kant voelde ik meteen de klik die zo belangrijk is als je in een rouwproces zit. Daardoor durfde ik mijn verdriet en gevoelens - zonder voorbehoud - te uiten. Vanwege mijn verdriet was alles chaos. Marjanne heeft tijdens de gesprekken hier richting aan kunnen geven. Ik kon haar desnoods bellen als luisterend oor, voor tussentijdse steun en begrip, maar ook samenvattend en relativerend, zodat ik weer positief vooruit kon. Marjanne is een lieve vrouw met het hart op de goeie plek; ze bezit een enorme empathie en gevoel voor stemming en sfeer. Ze is nuchter, maar heeft ook zeker humor. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Dankjewel lieve Marjanne.

Anneke van Strien

Massage

Als je moe of gespannen bent of je wilt jezelf (of een ander) eens verwennen, dan is een massage van Marjanne een uitkomst. Bij binnenkomst krijg je een warm kopje thee, een rustgevend muziekje op de achtergrond. Dan begint een uitgebreide lichaamsmassage met een door jezelf uitgekozen massageolie. Marjanne werkt zeer aandachtig en gevoelsmatig. Na de massage voel je je heerlijk loom en ontspannen. Ik kan het een ieder aanraden!

Wilma

Image
Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw, met wie ik bijna 55 jaar samen was, kreeg te horen dat ze kanker had. Na enkele onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat geen verdere behandeling mogelijk was en ging ze naar huis om te sterven. In deze periode van afscheid nemen kwamen we in contact met Marjanne. Al bij het kennismakingsgesprek besloten mijn vrouw en ik met haar door te gaan. Haar opvatting over hoe ze ons zou kunnen bijstaan en haar sympathieke en vertrouwenwekkende persoonlijkheid gaven daarbij de doorslag. Marjanne is een aantal keren ………

Massage

Ik ontving het optimale verjaardagscadeau: een complete massage voor het hele lichaam. Wat een pure ontspanning, bereikt door de deskundige handen van Marjanne, maar ook zeker door haar persoonlijkheid. Marjanne kende ik niet, maar vanaf het eerste moment was het alsof ik een vriendin ontmoette, zo thuis voelde ik me bij haar. Ik raad haar aan, voor jezelf maar ook voor je vrienden...het perfecte cadeau!

Sue Molloy

“Zoveel staat stil – alles gaat door”

Image