Wat zeggen cliënten?

Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw was ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Via de palliatieve thuiszorg kwamen wij in contact met Marjanne. Zij kwam bij ons thuis voor gesprekken met mijn vrouw, en om haar massages te geven. Op die momenten ging ik altijd wandelen en kon ik zelf ook opladen. Thuis gekomen zag ik de ontspanning en rust die over mijn vrouw gekomen was. Dat bracht mijzelf ook rust en hielp me ook de sterfelijkheid te aanvaarden. Mijn vrouw heeft de behandelingen als zeer liefdevol ervaren.
Van de begrafenisondernemer had ik een boekje gekregen van Manu Keirse: “Vingerafdruk van verdriet”. Door dat boekje was mijn inzicht gegroeid dat er door het overlijden van mijn vrouw drie rouwprocessen waren gestart; dat van mijn dochter, van mijn zoon en van mijzelf. Elk met hun eigen tijdpad en verschijningsvorm.
Driekwart jaar na het overlijden van mijn vrouw had mijn jongvolwassen zoon het erg moeilijk. Marjanne heeft toen gesprekken met hem gevoerd. Wat heeft ze hem geholpen zichzelf te helpen in dit verdriet! En wat was het geweldig fijn en waardevol voor hem dat hij juist met Marjanne kon spreken over zijn moeder. Zij heeft zijn moeder immers ook gekend, en was bekend met de situatie. Marjanne is zowel liefdevol als nuchter, weet de juiste toon te treffen, zoekt, vraagt door en stimuleert. Ik beschouw het echt als een geluk dat zij op ons pad gekomen is. Wat heeft ze veel voor ons betekend.

Otto


Massage

Liefdevolle aandacht
Diepe ontspanning
Veiligheid
Echt gezien worden
Ruimte voor kwetsbaarheid
Diep geraakt worden
Ontdekkingsreis
Innerlijk groeien
Verrijkt ontwaken


Van harte aanbevolen!

Karel, 61 jaar

Rouwbegeleiding

Na het overlijden van mijn man ben ik via via in contact gekomen met Marjanne. Van mijn kant voelde ik meteen de klik die zo belangrijk is als je in een rouwproces zit. Daardoor durfde ik mijn verdriet en gevoelens - zonder voorbehoud - te uiten. 
Vanwege mijn verdriet was alles chaos. Marjanne heeft tijdens de gesprekken hier richting aan kunnen geven. Ik kon haar desnoods bellen als luisterend oor, voor tussentijdse steun en begrip, maar ook samenvattend en relativerend, zodat ik weer positief vooruit kon. 
Marjanne is een lieve vrouw met het hart op de goeie plek; ze bezit een enorme empathie en gevoel voor stemming en sfeer. Ze is nuchter, maar heeft ook zeker humor. Ik kan haar van harte aanbevelen! 

Dankjewel lieve Marjanne.

Anneke van Strien

Massage

Ik ontving het optimale verjaardagscadeau: een complete massage voor het hele lichaam. Wat een pure ontspanning, bereikt door de deskundige handen van Marjanne, maar ook zeker door haar persoonlijkheid.
Marjanne kende ik niet, maar vanaf het eerste moment was het alsof ik een vriendin ontmoette, zo thuis voelde ik me bij haar. Ik raad haar aan, voor jezelf maar ook voor je vrienden...het perfecte cadeau!

Sue Molloy

Laatste levensfase en rouwbegeleiding

Mijn vrouw, met wie ik bijna 55 jaar samen was, kreeg te horen dat ze kanker had. Na enkele onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat geen verdere behandeling mogelijk was en ging ze naar huis om te sterven.
In deze periode van afscheid nemen kwamen we in contact met Marjanne. Al bij het kennismakingsgesprek besloten mijn vrouw en ik met haar door te gaan. Haar opvatting over hoe ze ons zou kunnen bijstaan en haar sympathieke en vertrouwenwekkende persoonlijkheid gaven daarbij de doorslag.
Marjanne is een aantal keren bij ons geweest; de gesprekken met mijn vrouw, soms ook met mij of samen, en de massage na afloop bij mijn vrouw waren intensief maar goed. Marjanne gaf daarbij de ruimte om aan te geven wanneer een gesprek te lang of te zwaar werd en vertelde dat rouwverwerking op verschillende manieren kan plaatsvinden.
De zeer positieve ervaringen met Marjanne hebben mij ertoe gebracht om na het overlijden van mijn vrouw de gesprekken met haar voort te zetten. Ik vind deze gesprekken zeer waardevol. Ze leert me gevoelens onder woorden te brengen, hoe je verdriet zou kunnen verwerken en weer naar de toekomst te kijken.

Jaap Medema

Massage

Al jarenlang maak ik zo eens in de zes weken een afspraak met Marjanne voor een heerlijke massage. Kachel hoog, gordijnen dicht, kaarsje aan, mooie muziek; zo ontstaat een fijne sfeer waarin ik mij gemakkelijk kan overgeven. ‘Fijne reis’, zegt Marjanne vaak aan het begin, en zo is het: gedachten loslaten, en zowel voor lichaam als geest volgt een totale ontspanning. Marjanne is deskundig, maar ook erg respectvol, zorgvuldig en behoedzaam en alert op signalen. Ik verheug mij iedere keer weer op de volgende afspraak en hoop zo nog jaren door te gaan.

Janneke

Rouwbegeleiding 

Vlak na het overlijden van mijn man vroeg Marjanne mij of ik haar cliënt wilde zijn, voor de opleiding tot rouwbegeleider. Zij is een vrouw die van nature alle talenten in huis heeft om mensen in rouw in verschillende stadia behulpzaam te zijn. Wat ik als een grote kracht heb ervaren is dat Marjanne in staat is om woorden aan mijn gevoelens te geven, dat ik me veilig bij haar voel, dat ze kan luisteren en kan aanreiken, dat alles er mag zijn. Ze geeft me het gevoel naast me te staan.
Voor mij was het ook bijzonder prettig om te ervaren dat Marjanne niet alleen serieus is, maar ook veel humor heeft, en dat naast het intense verdriet ook gelachen mag worden.
De naam van haar bedrijf ‘Mijn Handreiking’ vind ik dan ook een perfecte naam, want dit is dus wat zij met veel warmte doet!

Lima

Massage

Als je moe of gespannen bent of je wilt jezelf (of een ander) eens verwennen, dan is een massage van Marjanne een uitkomst.
Bij binnenkomst krijg je een warm kopje thee, een rustgevend muziekje op de achtergrond.
Dan begint een uitgebreide lichaamsmassage met een door jezelf uitgekozen massageolie.
Marjanne werkt zeer aandachtig en gevoelsmatig. Na de massage voel je je heerlijk loom en ontspannen. Ik kan het een ieder aanraden!

Wilma

“Zoveel staat stil – alles gaat door”